Новини

«ХІТ» – АФФК «СУМИ»: ІСТОРІЯ ОСОБИСТИХ ЗУСТРІЧЕЙ

Через те, що сумська команда із перервами виступала у вищому футзальному дивізіоні України, історія особистих зустрічей між киянами та сумчанами на рівні Екстра-ліги розпочалася у сезоні 2019/2020. Але до цього команди пересікалися у Першій лізі та у Кубку України. Давайте згадаємо всі протистояння між суперниками:

Свій перший матч в Екстра-лізі команди зіграли у 4-му турі 11 жовтня 2019-го року в Сумах. Тоді столичні, яких тренував Дмитро Шувалов, мінімально перемогли 2:1 – на голи Євгена Сірого та Євгена Жука господарі відповіли влучним ударом Дениса Овсяннікова. А ось у другому колі «ХІТ» вже впевнено здолав у Києві опонентів 6:2. В наступному сезоні 2020/2021 команди в першому колі зіграли у Сумах, і тоді вже хлопці Олега Лук’яненка переграли господарів 6:4, а ось у Києві у другому колі команда Ярослава Пєсоцького (який тільки-но замінив на тренерському місту Івана Скіцка) здобула важливий для себе результат проти «ХІТа», зігравши внічию 5:5. Це допомогло Сумам пробитися у плей-офф з восьмого місця, але у першому раунді на команду чекав «Продексім»…

Вже у нинішньому сезоні 2021/2022 в рамках 9-го туру Parimatch Екстра-ліги команди зіграли у Сумах наприкінці жовтня, і тоді «ХІТ» розгромив суперників 6:1 (із хет-триком Євгена Сірого), а завтра буде шостий очний матч саме в чемпіонаті.

Але «ХІТ» і «Суми» зустрічалися і у Кубку України – в сезоні 2019/2020 суперники грали у чвертьфіналі турніру. Тоді кияни без проблем пройшли сумчан (5:2 в Києві та 8:1 у Сумах). А у минулому сезоні 2020/2021 команди зіграли у півфіналі кубку («Фінал Чотирьох» як раз приймали Суми), і тоді столичні перемогли сумчан з рахунком 4:1.

Варто згадати, що особисті зустрічі були і у Першій лізі – в сезоні 2015/2016 сумська команда називалася «СумДУ-УАБС», яка у першому колі перемогла «ХІТ» 2:0. Проте наші взяли реванш в Києві у другому колі із таким самим рахунком 2:0 (у «ХІТа» відзначилися Максим Назаренко та Олександр Корнійчук). У тому ж сезоні представники Першої ліги пересіклися у другому попередньому раунді Кубку України – «ХІТ» у гостях розгромив опонентів 5:0 і вийшов в 1/8-у фіналу.

Таким чином, всього з урахуванням кубкових зустрічей команди провели між собою 11-ть матчів – зафіксуємо дев’ять перемог у «ХІТа», один нічийний результат та одну перемогу сумських футзалістів у Першій лізі у 2015-му році.

Дванадцятий офіційний поєдинок відбудеться у неділю, 9 січня, в Києві – матч 18-го туру Parimatch Екстра-ліги 21/22 стартує о 12:00 в спорткомплексі «ЦСК ЗСУ» на Повітрофлотському проспекті.

Лев ГАЛУШКО, прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика