Новини

«ХІТ» – «VIVA CUP»: ІСТОРІЯ ОСОБИСТИХ ПРОТИСТОЯНЬ

У суботу, 27 листопада, у Харкові «Viva Cup» та «ХІТ» проведуть матч 13-го туру Parimatch Екстра-ліги сезону 2021/2022, і це буде шоста очна зустріч команд в історії. Давайте пригадаємо історію особистих протистоянь між киянами та харків’янами, і зазначимо, що харківська команда в різні сезони називалася по-різному – «Моноліт», «Моноліт/Viva Cup», «Viva Cup».

Перша зустріч цих команд відбулася у сезоні 2013/2014 – на початку січня 2014-го року в Києві «ХІТ» та «Моноліт» зіграли в 1/8-ій фіналу Кубку України з футзалу. «Моноліт» тоді виступав у Першій лізі, а «ХІТ» грав в аматорських турнірах та на першість міста Києва. Столичні вигравали по ходу кубкової гри 3:0 завдяки голам Ігоря Борсука, Олександра Корнійчука (з дабл-пенальті) та Дмитра Шувалова. Проте гості зуміли в кінці забити три м’ячі та зрівняти рахунок в основний час – 3:3. Серія пенальті була також цікавою, але краще пробивали гості з Харкова – 6:5, які і вийшли до чвертьфіналу (у наших Олександр Магда вистрілив вище воріт, а Павло Химяк пробив у воротаря). Цікаво, що за «Моноліт» тоді грав молодий Олександр Педяш, який відзначився гольовою передачею у матчі, а також не схибив свій удар у серії пенальті. Також гра запам’яталася багатьма стиками, штовханинами та трьома вилученнями, а згадати цей неймовірний матч можна у нашому відео-огляді:

***

Перша ж гра в Екстра-лізі між цими командами відбулася у минулому сезоні 2020/2021, коли харківська команда заявилася у вищий український дивізіон. У 6-му турі регулярного чемпіонату в Києві «ХІТ» та тепер вже «Моноліт/Viva Cup» влаштували свято для вболівальників, забивши на двох 13 м’ячів, а переміг тоді «ХІТ» 8:5. У другому колі в Харкові знову були сильнішими наші хлопці 4:1. Обидві команди вийшли в плей-офф, але там не перетиналися.

У серпні цього року «ХІТ» здобув перший трофей в сезоні 2021/2022 – наша команда перемогла у фінальному матчі в Одесі як раз-то «Viva Cup» і отримала Кубок Заслуженого тренера України Валерія Водяна. Основний час гри завершився внічию 5:5, а у серії пенальті кращими були хлопці Олега Лук’яненка.

Встигли команди зіграти і в Екстра-лізі цього сезону. У 4-му турі в Києві «ХІТ» переміг харків’ян з рахунком 5:2.

Тож, у підсумку «ХІТ» та «Моноліт/Viva Cup» провели між собою п’ять матчів – тричі перемагали кияни, і двічі були зафіксовані нічиї в основний час. У серіях пенальті паритет – «Моноліт» переміг нашу команду в Кубку України 2013/2014, а «ХІТ» здолав опонентів у фінальному матчі Кубку Водяна-2021. Завтрашній поєдинок у палаці спорту «Локомотив» імені Г.Кірпи буде шостою очною зустріччю команд. Який результат буде цього разу – дізнаємося у суботу, 27 листопада. Початок гри – о 14:00.

Лев ГАЛУШКО, прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика