Новини

«ХІТ» ПОСТУПИВСЯ У ФІНАЛІ КУБКУ УКРАЇНИ «ПРОДЕКСІМУ»

«ХІТ» у фінальному матчі Кубку України сезону 2020/2021 поступився херсонському «Продексіму» 1:5, хоча мав безліч моментів для взяття воріт Кирила Ципуна.

Відзначимо, що у складі нашої команди відбулись зміни, у порівнянні з грою проти АФФК «Суми» – повернулися до складу Сухов, Чернявський та Сірий, які пропускали попередню гру через дискваліфікацію. Проте, був відсутній Ігор Борсук, який не грав через перебір жовтих карток. Замість нього капітанську пов’язку одягнув Журба. Що до «Продексіма», то у склад херсонської команди повернувся Роніньо, який не грав проти «Моноліта».

Команди розпочали дуже активно, а перший момент був у Андрія Борсука, який пробив вище воріт. Херсонці відповіли проривом Клаудіньо, який у боротьбі з Євгеном Сірим заробив штрафний по центру. Петро Шотурма пробив низом, і м’яч поміж ніг Сухова залетів у сітку.

Столичні відповіли виходом Ореста Боргуна сам на сам із голкіпером, проте Орест не зміг переграти Ципуна. Надалі було багато боротьби, стиків та ударів з різних дистанцій, одначе до забитого м’яча справа не дійшла і команди пішли на перерву за мінімальною перевагою наших суперників.

А ось у другому таймі на майданчик вийшов просто шалений «ХІТ», який зім’яв захист «Продексіма» і мав велику кількість моментів. Найбільш гострі – удар Педяша впритул, який відбив Ципун; а також шанс Сірого, який не влучив у раму після прориву лівим флангом. Але те, що не вдалося партнерам, вдалося Чернявському – на 25-ій хвилині Ігор здійснив сольний прохід по центру і блискуче пробив поруч зі стійкою – 1:1!

На куражі наші повинні були виходити вперед – двічі пробивав Журба, і двічі рятував Ципун. Потім знову не влучив у раму Сірий, коли перекинув м’яч через воротаря. А ось Ігор Корсун свій шанс не змарнував – на 28-ій хвилині гравець збірної України «накрутив» Колесникова і відправив м’яч у сітку над плечем Сухова.

Згодом просто неймовірний шанс змарнував Журба – Сергій після класної передачі Сірого примудрився не влучити у ворота із забійної позиції. А ось «Продексім» знову продемонстрував гарну реалізацію – у середині тайму Клаудіньо покотив м’яч на Станіслава Моспана, який в один дотик пробив і зробив рахунок 3:1.

«ХІТ» пішов на штурм, і Михайло Зварич був вилучений за другу жовту картку (скосив Чернявського). Дивно, більшість у «ХІТа» намагалися реалізувати найдосвідченіші гравці, але вони так і не змогли розіграти гольову комбінацію проти трьох польових суперників.

У подальшому Олег Лук’яненко перейшов на гру з п’ятим польовим, проте нічого не виходило. Більш того, на передостанній хвилині Максим Бессалов після передачі Корсуна збільшив рахунок на користь херсонської команди; а за кілька секунд до фінального свистка крапку у грі поставив Дмитро Сорокін.

5:1 – «Продексім» вперше в своїй історії здобув Кубок України, а нам знову не підкорилася кубкова висота. Перебувати у розпачі немає часу – є шанс реабілітуватися у плей-офф Екстра-ліги, де у півфінальній серії на «ХІТ» чекає протистояння із івано-франківським «Ураганом». Але півфінальні серії стартуватиме за два тижні після матчів збірної України, яка 7, 8 та 11 квітня зіграє у Запоріжжі проти Данії (двічі) та Албанії.

***

Кубок України 2020/2021. Фінал. 03.04.2021. Суми

«Продексім» – «ХІТ» – 5:1 (1:0)

Голи: Шотурма (6), Корсун (28), С. Моспан (30), Бессалов (39), Д. Сорокін (40) – Чернявський (25)

Попередження: Шотурма (13), Зварич (28) – Сірий (6), Колесников (12), Лисенко (32), Жук (35)

Вилучення: Зварич (32 – повторне попередження)

На 40-й хвилині Колесников («ХІТ») не реалізував 10-метровий (воротар)

«Продексім»: Кирило Ципун – Даніель Роза, Дмитро Сорокін, Клаудіньо, Роніньо – Петро Шотурма, Ігор Корсун, Михайло Зварич, Максим Бессалов – Віталій Скорий (К), Станіслав Моспан, Андреу Варгас, Володимир Маєвський, Андрій Заєць

Головний тренер – Андре Броканело

«ХІТ»: Олександр Сухов –  Ігор Чернявський, Євген Сірий, Сергій Журба (К), Олександр Педяш – Олександр Колесников, Андрій Борсук, Євгеній Жук, Орест Боргун – Олександр Школьний, Володимир Поночовний, Олександр Ліфер, Олександр Сіріцький, Владислав Лисенко

Головний тренер – Олег Лук’яненко

***

Відео-огляд фінального матчу:

***

Прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика