Новини

ЄВГЕНІЙ ЖУК: «ПІДТРИМКА ЗАВЖДИ НАДАЄ НАТХНЕННЯ – ХОЧЕШ БУТИ ЩЕ КРАЩИМ»

Форвард ФК «ХІТ» Євгеній Жук в інтерв’ю прес-службі нашого клубу розповів про свій дебют у збірній України з футзалу у відбірному матчі ЧС-2024 проти Бельгії (10:2), як йому гралося разом з іншими хітовцями, а також передав привіт своїм персональним фанатам:

– Євгеній, багато вболівальників вже привітали тебе с дебютом у збірній України з футзалу, а у флеш-інтерв’ю прес-службі АФУ ти не став оцінювати свою гру, зазначивши, що головне – перемога команди. Наш клуб приєднується до поздоровлень із дебютом, і перше питання – за рахунок яких складових вдалося здобути таку переконливу перемогу і такий розгромний рахунок?

Є.Ж. – Ще раз дякую всім за вітання! По-перше, це настрій на гру. Він у нас був шаленим. На високому рівні був командний дух. Звичайно, нам допоміг перший гол Петра Шотурми, він надихнув команду. Окрім цього у нас була прекрасна реалізація моментів, особливо реалізація стандартів, яка нам дуже допомогла. І після цього ми вже грали більше за рахунком, використовували контратаки, які в нас добре виходили. Ми забивали і робили комфортний для нас рахунок. Звісно, нам було важко в деяких моментах – Бельгія дуже непогано грає на м’ячі, і вони завдяки цьому створювали моменти, але їх було не так бакато, на відміну від нас. Тож, запорука такого розгромного рахунку – це настрій на гру та реалізація моментів.

– Як прийняли тебе в збірній, з ким ти в номері та яку задачу поставив тобі тренерський штаб збірної?

Є.Ж. – Прийняли прекрасно, всіх давно знаю. В номері я з одноклубником Андрієм Мельником, з яким ми разом гостюємо на виїзних матчах «ХІТа» у цьому сезоні. Хоча, немає різниці з ким жити в номері – ми команда, ми одне ціле. Завдання від тренерського штабу були більш командні – що потрібно робити в четвірках, як взаємодіяти з партнерами. Індивідуальні завдання – використовувати свої сильні сторони в нападі, тиснути на оборону суперника.

– Проти Бельгії ти вийшов у четвірці з Ігорем Чернявським, Олександром Педяшем та Ростиславом Семенченком. Наскільки допомагало те, що ти з Ігорем та Сашою граєте в одній команді?

Є.Ж. – В принципі, було комфортно грати в нашій четвірці. Кожний гравець грав по своїй позиції. Звичайно, нам є над чим працювати, особливо над взаєморозумінням, яке може бути ще кращим. Але, в плані ігрового комфорту тут проблем не було. Тим паче, що з Чернявським та Педяшем ми давно знайомі. Хоч ми із Сашою Педяшем граємо не в одній четвірці в «ХІТі», але ми дуже давно знайомі і розуміємо один одного – в кого які сильні сторони, хто може куди дати передачу, де я можу відкритись. В цьому плані було комфортно грати в цій четвірці проти Бельгії.

– Тоді, що буде найголовнішим у другому матчі відбору проти Польщі у середу?

Є.Ж. – Ми не повинні програти в силовій боротьбі. Ми повинні бути дуже динамічними на майданчику, адже Польща – команда непроста, вона фізично дуже гарно готова. Нам буде дуже важко, тим більше що вони стартову гру програли сербам, і їм треба брати очки. Тож, буде нелегко, але з іншого боку буде дуже цікаво грати проти них.

– Максим Дядюнець, який захищав ворота команди «Авалон» Бровари у суботу в тренувальній грі проти «ХІТа», розповів, що твій старший брат Дмитро зібрав ваших друзів і вони всі разом дивилися трансляцію гри Бельгія – Україна, і окрім збірної вболівали і за тебе особисто. Що ти хотів би сказати своїм персональним фанатам?

Є.Ж. – По-перше, хотілося сказати велике Дякую нашим збройним силам України. Честь і хвала їм – вони роблять неймовірні речі. На даний момент – це головні люди, для яких ми граємо. А що стосується людей, які вболівали за мене особисто, їм також дякую і величезний привіт. Це велика мотивація знати, що за тебе переживають і підтримують. Це надає натхнення, і ти хочеш бути ще кращим.

Записав – Лев ГАЛУШКО, прес-служба ФК ХІТ

Яндекс.Метрика