Новини

«ХІТ» – «ЕНЕРГІЯ»: ІСТОРІЯ ОСОБИСТИХ ПРОТИСТОЯНЬ

У суботу, 25-го грудня, «Енергія» та «ХІТ» зіграють у Львові матч 16-го туру регулярного чемпіонату Parimatch Екстра-ліги сезону 2021/2022, і це буде 27-ма за ліком зустріч між цими командами. Давайте пригадаємо історію особистих протистоянь, де були яскраві та неймовірні матчі і в чемпіонаті, і в Кубку України.

Перша історична зустріч між «ХІТом» та «Енергією» відбулась 3 квітня 2015-го року – тоді Львів приймав «Фінал чотирьох» Кубку України з футзалу, а столичні (які тоді представляли Першу лігу) та львів’яни зіграли у півфіналі. Основний час завершився внічию 3:3 (дублем відзначився Дмитро Шувалов, ще один гол на рахунку Сергія Чепорнюка), а в серії пенальті Тарас Коваленко потягнув удар Михайла Грицини, і у підсумку наші перемогли 3-2 та пробилися у фінал.

Коли «ХІТ» вийшов у Екстра-лігу в сезоні 2016/2017, то команди вперше зустрілися в рамках чемпіонату України у 8-му турі 12 листопада 2016 року. Тоді у Львові команди продемонстрували гольову феєрію, а хлопці Олега Лук’яненка перемогли з рахунком 6:5! Матч другого кола того сезону в Києві також завершився перемогою нашої команди, тепер вже з результатом 2:1. Але львів’яни взяли реванш у плей-офф, перегравши столичних у півфінальній серії Екстра-ліги 3:1 (4-5, 3-1, 2-1, 5-2).

Якщо повернутися до кубкових зустрічей, то варто згадати, що «ХІТ» двічі переграв «Енергію» в ¼-ій фіналу сезону 2016/2017 (2:1 у Львові і 3:2 у Києві), завдяки чому вийшов у Фінал чотирьох, який тоді пройшов у столичному спорткомплексі КПІ. А ось після цього команди у Кубку України більше не перетиналися.

Якщо рахувати загалом, то «ХІТ» і «Енергія» провели між собою в чемпіонаті та кубку 26 матчів, в яких було 14 перемог нашої команди, 5 нічиїх та 7 перемог львівських енергетиків. Відзначимо, що в останніх трьох особистих поєдинках неодмінно перемагав «ХІТ». У травні цього року команди грали за третє місце Екстра-ліги, а наші перемогли двічі (6-3 у Львові та 7-4 у Києві), здобувши бронзові комплекти нагород чемпіонату 2020/2021.

А вже нинішнього сезону команди зіграли в столиці матч першого кола регулярного чемпіонату Parimatch Екстра-ліги – 16 жовтня «ХІТ» переграв гостей зі Львова з рахунком 4:2.  

Якою буде 27-ма за ліком особиста зустріч між «ХІТом» та «Енергією» -дізнаємося в суботу, 25 грудня. Поєдинок 16-го туру стартує у місті Лева о 13:00!

Лев ГАЛУШКО, прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика