Новини

12 ТУР: «ХІТ» ПОСТУПАЄТЬСЯ «УРАГАНУ» 3-5

У матчі 12-го туру Parimatch Екстра-ліги 21/22 «ХІТ» у Києві поступився «Урагану» 3:5, хоча міг врятуватися у майже безнадійній ситуації…

Матч стартував без розкачки, а команди запропонували хороший темп. У «ХІТа» пропускали гру Євген Жук (через травму) і Євген Сірий (через дискваліфікацію).

Гості вийшли вперед після стандарту на 8-ій хвилині – Даниїл Абакшин скористався пасом Сергій Коваля і відкрив рахунок. Наші могли одразу ж зрівняти результат, проте Роман Колток здійснив неймовірний сейв після удару впритул від Олександра Школьного.

А 16-ій хвилині Назар Швед підштовхнув у спину Максима Літвінова, проте арбітри не свиснули і Назар покотив м’яч на Абакшина – форвард франківців без проблем записав у свій актив дубль.

Проте, хлопці Олега Лук’яненка не знітилися і за дві хвилини до перерви скоротили відстань. Після прострілу Літвінова з правого флангу м’яч у власні ворота зрізав Артем Фаренюк – 1:2.

На початку другого тайму столичні мали зрівнювати рахунок після розіграшу кутового, але Саша Школьний з кількох сантиметрів примудрився пробити вище порожніх воріт. А ось гості до своїх моментів ставилися бережно. У середині другої половини дві контратаки завершилися голами Фаренюка і того ж таки Абакшина – 1:4.

Після тайм-ауту «ХІТ» перейшов на гру з п’ятим польовим і скоротив відставання до мінімуму. Спочатку Колтка пробив Сергій Журба, а за півхвилини і Олександр Педяш – 3:4! Більш того, наші могли і зрівняти рахунок – Орест Боргун вийшов на ударну позицію по центру, але Колток здійснив ще одне неймовірне спасіння!

Кияни продовжували тиснути, а на 38-ій хвилині проґавили красиву комбінацію гостей – Фаренюк скинув м’яч на Кордобу і Роман не залишив шансів Максиму Лисенку, який наприкінці поєдинку захищав наші ворота. 

3:5 – «Ураган» перемагає у столиці і наздоганяє «ХІТ» у турнірній таблиці – у обох колективів тепер по 23 набрані очки. А лідирує «Продексім», який у Львові переміг «Енергію» 4:3 і тепер має в активі 28 очок.

Наступний матч «ХІТ» проведе за тиждень у Харкові, де зіграє проти команди «Viva Cup».

Чемпіонат України з футзалу 2021/2022. Parimatch Екстра-ліга, 12 тур

Київ, СК «ЦСК ЗСУ», 21.11.2021; 12:00

«ХІТ» (Київ) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 3:5 (1:2)

Голи: Фаренюк (18 – а.г.), Журба (34), Педяш (34) – Абакшин (8, 16, 32), Фаренюк (30), Кордоба (38)

«ХІТ»: Сухов (М.Лисенко, 33) – Лебідь, Чернявський, Журба (К), Педяш – Літвінов, Школьний, Поночовний, Кібиш, Боргун, Ліфер – Сіріцький
Головний тренер – Олег Лук’яненко

«Ураган»: Колток (К) – Мик.Грицина, Кордоба, Радевич, Фаренюк – Мих.Грицина, Коваль, Швед, Абакшин, Шеремета, Завертаний – Левандівський
Головний тренер – Максим Павленко

Попередження: Боргун  (14), Журба (19), Літвінов (29), Чернявський (33) – Абакшин (14), Коваль (33)

Лев ГАЛУШКО, прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика