Новини

«ПРОДЕКСІМ» – «ХІТ» 4:2. ПЕРША ПОРАЗКА В СЕЗОНІ

У центральному матчі 11-го туру Parimatch Екстра-ліги сезону 2021/2022 «Продексім» у Херсоні переграв «ХІТ» з рахунком 4:2, а у нашої команди це лише перша поразка в сезоні.

Гра розпочалася у швидкому темпі, а столичні вже на третій хвилині вийшли вперед. Сергій Журба виграв верхову боротьбу, і покотив м’яч на порожні ворота – Олександру Педяшу залишалося лише переправити м’яч у сітку – 0:1.

Надалі були гострі моменти у обох воріт (у наших небезпечно пробивали Чернявський зі штрафного, Сірий та Школьний), а господарі зрівняли результат на 13-ій хвилині. Бессалов поборовся поблизу наших воріт, а неприкритий Клаудіньо розстріляв ворота Олександра Сухова – 1:1.

Нічийний рахунок протримався до перерви, а на початку другої половини «Продексім» вийшов вперед. Після розіграшу кутового Микола Микитюк змістився в центр і з середньої дистанції влучив у ціль – 2:1. Наші могли одразу відповісти, але Чернявський не влучив як слід по м’ячу біля лівої стійки воріт Кирила Ципуна, пізніше Євген Сірий спочатку пробив у голкіпера по центру, а потім у поперечину, і на 28-ій хвилині «ХІТ» таки домігся свого. Орест Боргун буквально вигриз м’яч у Да Рози, а Ярослав Лебідь красивим ударом пробив повз Ципуна – 2:2!

Одразу ж після цього двічі на ударній позиції опинявся Сірий, але забити йому не вдалося. А ось Клаудіньо на 31-ій хвилині вдався шедевр – бразилець пролетів лівим флангом у вистрілив в дев’ятку воріт Сухова – 3:2. Згодом міг зрівняти результат Лебідь, але з першої спроби пробив з розвороту поруч зі стійкою, а згодом поміж ніг Ципуну, проте воротар встиг забрати м’яч. Також прицільно били Чернявський та Журба.

А за три з половиною хвилини до фінального свистка мельники організували контратаку «три в два» і Микола Білоцерківець свій шанс не змарнував – 4:2.

Столичні одразу ж перейшли на гру з п’ятим польовим, проте херсонці оборонялися чітко і зберегли переможний рахунок.

«Продексім» завдяки цій перемозі набрав 25 очок і випередив «ХІТ» в турнірній таблиці. У наших залишилося 23 бали. На третій сходинці продовжує знаходитися «Ураган», який в Івано-Франківську сенсаційно поступився останній команді чемпіонату «Соколу» 2:3.

Наразі в Екстра-лізі наступає міжнародна пауза – збірна України проведе 15 та 16 листопада два контрольні поєдинки в Іспанії. Від «ХІТа» у збірну їдуть Лебідь, Журба, Педяш і Сірий. А наступний матч «ХІТ» проведе за тиждень – у Києві наша команда прийматиме івано-франківський «Ураган».

Лев ГАЛУШКО, прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика