Новини

«ПРОДЕКСІМ» – «ХІТ»: ІСТОРІЯ ПРОТИСТОЯНЬ ЛІДЕРІВ УКРАЇНСЬКОГО ФУТЗАЛУ

«ХІТ» та «Продексім» по-праву вважаються лідерами українського футзалу останніх років, і ми кожного сезону з нетерпінням чекаємо зустрічі між нашими командами – настав час нового поєдинку в рамках 11-го туру Parimatch Екстра-ліги сезону 2021/2022, і давайте пригадаємо історію протистоянь команд, як в чемпіонатах, так і у кубкових баталіях. Звісно, окремо виділяємо Суперкубок-2017 та фінал Кубку України-2020.

На початку сезону 2017/2018 «ХІТ» і «Продексім» зустрілися в Броварах у матчі за Суперкубок, в якому наша команда здобула перемогу 3:1 (Євген Смоловик, Сергій Чепорнюк-2) і вперше в своїй історії здобула цей трофей. Але столичні і херсонці вже до цього добре знали один одного, зігравши і в чемпіонаті, і в кубку країни.

Цікаво, що у сезоні 2016/2017 «ХІТ» і «Продексім» грали між собою не тільки в Екстра-лізі, а і в 1/8-ій фіналу Кубку України – в чемпіонаті столичні в той сезон перемогли в Києві 2:1 та зіграли внічию у гостях 0:0; а в кубку здобули дві перемоги – 4:1 і 2:1, та пройшли у чвертьфінал. 

А ось наступного сезону 2017/2018 команди знову звела доля в 1/8-ій фіналу Кубка, і тоді херсонці взяли реванш. У Києві «ХІТ» здобув перемогу 4:3, а ось в Херсоні у драматичному матчі «мельники» зуміли взяти потрібний результат 3:1 і вийти в чвертьфінал. У тому поєдинку наші вигравали 1:0, потім рахунок зрівнявся, а все вирішилося на останній хвилині – спочатку господарі вийшли вперед завдяки пенальті, а потім вразили наші порожні ворота.

Наступна кубкова зустріч відбулася в сезоні 2019/2020 в Запоріжжі в рамках півфіналу – в основний час команди зіграли внічию 2:2 (Журба забив за хвилину до фінального свистка), а в серії пенальті «ХІТ» переміг 4-3 (вирішальний удар на рахунку Журби) і вийшов у фінал.

А вже наступного сезону 2020/2021 «ХІТ» і «Продексім» зійшлися у фіналі Кубку України в Сумах – столичні мали велику кількість моментів, але у середині другого тайму за рахунку 1:1 пропустили двічі, а наприкінці гри зовсім розсипалися і поступилися 1:5.

Тож, якщо брати суто кубкові протистояння (без урахування серій пенальті), то ситуація наразі така – 3 перемоги у «ХІТа», 2 у «Продексіма», і одна нічия. Плюс, окремо рахуємо і перемогу «ХІТа» у Суперкубку.

Якщо рахувати поєдинки у Екстра-лізі, то команди з сезону 2016/2017 зустрічалися тринадцять разів – 4 перемоги у «ХІТа», 3 у «Продексіма» і аж шість разів були зафіксовані нічиї.

У підсумку, за увесь час «ХІТ» і «Продексім» зіграли між собою 20 офіційних матчів – вісім перемог у столичних, п’ять перемог у херсонців, і сім нічийних результатів. Якщо брати титульні поєдинки, то тут паритет – ми виграли у Суперкубку-2017, а Херсон здолав нас у фіналі Кубку-2020.

Матч 11-го туру Parimatch Екстра-ліги сезону 2021/2022 у херсонському спорткомплексі «ХФСК», який відбудеться у п’ятницю 12 листопада, стане для команд 21-ою особистою зустріччю. Нічого дивного, що на даний час – «ХІТ» і «Продексім» лідери чемпіонату, і традиційно разом із «Ураганом» команди вважаються головними претендентами на чемпіонство у Екстра-лізі нинішнього сезону.

Лев ГАЛУШКО, прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика