Новини

18 ТУР ЕКСТРА-ЛІГИ: «ХІТ» ЗІГРАВ ВНІЧИЮ З АФФК «СУМИ» 5-5

«ХІТ» закрив регулярний чемпіонат сезону 2020/2021 нічиєю з АФФК «Суми» 5:5 та завершив регулярку на третьому місці. У плей-офф наша команда зіграє проти житомирського клубу «ІнБев».

Щодо гри проти АФФК «Суми», то кияни пропустили швидкий гол (Василь Кефа), проте Євген Сірий, Олександр Колесников та Олександр Педяш забили дуже красиві м’ячі і у середині першої половини наші були вже попереду 3:1. Відзначимо, що Андрій Борсук та Олександр Педяш не реалізували дабл-пенальті (двічі врятував голкіпер Нікіта Сітнер). А перед самою перервою Денис Зеленкевич підправив м’яч після прострілу і команди пішли на відпочинок за рахунку 3:2.

У другій половині сумським футболістам вдалося зрівняти результат завдяки автоголу (м’яч влучив у Ігоря Борсука і влетів у сітку воріт Сіріцького), проте Ігор Чернявський та Олександр Школьний надали столичним перевагу у два голи – 5:3.

Гостям вкрай необхідно було зачепитися за нічию, щоб зберегти шанси на плей-офф, тому вони перейшли на гру з п’ятим польовим. І команда Ярослава Пєсоцького була нагороджена за старанність – Денис Зеленкевич на 36-ій хвилині та Олексій Фетько за кілька секунд до завершення гри забили рятівні м’ячі у ворота «ХІТа» та буквально вигризли нічию, а з нею і перепустку у плей-офф. Це стало відомо у суботу, коли у Житомирі «ІнБев» зміг перемогти «Сокіл» і допомогти сумчанам. АФФК «Суми» посів восьму сходинку в турнірній таблиці, і зустрінеться у плей-офф з «Продексімом». А «ХІТ» у чвертьфіналі плей-офф зіграє проти «ІнБев».

Чвертьфінальні матчі Екстра-ліги будуть зіграні вже у березні, а до цього на команди чекають чвертьфінальні матчі Кубку України. Нагадаємо, що «ХІТ» зіграє проти донецького «ІНТЕРа», який виступає у чемпіонаті Києва.

ПРОТОКОЛ

Чемпіонат України з футзалу 2020/2021

FavBet Екстра-ліга. 18 тур

Київ, СК «ЦСК ЗСУ»; 12.02.2021, 12:00 (без глядачів)

«ХІТ» (Київ) – АФФК «Суми» (Суми) – 5:5 (3:2)

Голи: Є.Сірий (6), О.Колесников (11), О.Педяш (11), І.Чернявський (32), О.Школьний (35) – В.Кефа (3), Д.Зеленкевич (19, 36), І.Борсук (30-а.г.), О.Фетько (40)

«ХІТ»: Сіріцький – І. Борсук (К), А. Борсук, Журба, Сірий, Педяш, Колесников, Боргун, Школьний, Чернявський, Салтанов, Поночовний, Ліфер – Сухов

АФФК «Суми»: Сітнер – Зеленський (К), Зеленкевич, Ігумнов, Сметаненко, Гурєєв, Острога, Катеринін, Ессаргіні, Фетько, Кефа

Попередження: Ліфер, 32 – Фетько, Зеленський, Острога

На 11-й хвилині Ігор Борсук не реалізував дабл-пенальті (воротар)

На 16-й хвилині Педяш не реалізував дабл-пенальті (воротар)

Відео-огляд матчу «ХІТ» 5-5 АФФК «Суми»:

***

Всі матчі 18 туру:

ПТ, 12.02.2021

«ХІТ» 5:5 АФФК «Суми»

«Енергія» 0:1 «Ураган»

СБ, 13.02.2021

«Кардинал-Рівне» 6:4 «Моноліт-Viva Cup»

«ІнБев» 3:2 «Сокіл»

«ДЕ Трейдинг» 1:6 «Продексім»

Чвертьфінальні пари плей-офф Екстра-ліги:

«ХІТ» – «ІнБев»

«Енергія» – «Кардинал-Рівне»

«Ураган» – «Моноліт-Viva Cup»

 «Продексім» – АФФК «Суми»

Лев Галушко, прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика