Новини

КУБКОВЕ ДЕРБІ «ХІТ» – «SKYUP»: КОМАНДИ БАГАТО ЧОГО ПОВ’ЯЗУЄ!

Вже завтра у спорткомплексі ЦСК ЗСУ пройде перший поєдинок 1/8-ої фіналу Кубка України з футзалу сезону 2021/2022, в якому зіграють дві київські команди, але з різних дивізіонів – «ХІТ» та «SkyUp». Родзинки додає той факт, що ці столичні команди пов’язує багато чого – від головного тренера Тараса Шпички до екс-гравців «ХІТа».

Звісно, фігура Тараса Шпички заслуговую окремих слів. Тарас Олександрович кілька сезонів провів у «ХІТі», допомагаючи Олегу Лук’яненку в тренувальному процесі, а були періоди, коли він був виконуючим обов’язки «головного». Тож, його заслуга у здобуттях нашої команди величезна. Кожен полковник мріє стати генералом, тож коли до спеціаліста надійшла пропозиція від «SkyUp», він погодився, адже для Тараса Шпички це був новий виклик у його тренерській кар’єрі. Звісно, він на всі сто знає можливості гравців «ХІТа» та загалом команди, але не будемо забувати, що і Олег Лук’яненко також має повну інформацію про суперника, адже допомагав у становленні цієї команди на начальному етапі проекту.

Окремо хочеться виділити і капітана «SkyUp» (за сумісництвом і спортивного директора клубу) Нікіту Тменова, який провів у «ХІТі» два сезони та допоміг команді виграти Суперкубок України та бронзу Екстра-ліги. Головні якості Нікіти – бійцівський дух та футбольний інтелект, і наразі це справжній лідер авіаторів.

Ще один досвідчений гравець, який грав за «ХІТ» – Євген Смоловик. Він не просто допоміг «ХІТу» здобути Суперкубок в 2017-му році, а відкрив рахунок, забивши у ворота «Продексіма» у тому історичному матчі. Смоловик приєднався до «SkyUp» цієї зими, тож додасть досвіду нашим суперникам.

Якщо казати про безпосередньо досвід, то тут відзначимо і злих геніїв «ХІТа» – Апті Накаєва та Володимира Негеля. Саме вони стали героями фінального матчу Кубка України в 2015 році у складі сенсаційної «Манзани».

Апті відкрив рахунок у грі на 4-ій хвилині, а Володимир у серії пенальті взяв удар Дмитра Шувалова та приніс трофей аматорській команді.

Окрім вищеназваних легенд, пригадаємо, що у складі «SkyUp» виступають два бразильці – Матеус Кордейро та добре відомий українським вболівальникам футзалу Морено, який запам’ятався виступами за івано-франківський «Ураган». Окрім них виділяємо Ігоря Салтанова, який провів минулий сезон у «ХІТі», а також гравців із досвідом виступів в Екстра-лізі – екс-капітана «ІнБев» Романа Бакума, Владислава Завертаного, Олександра Сметаненка (раніше ще були Ростислав Семенченко та Максим Чеберяк, які перейшли у “Clust”).       

Як бачимо, у Тараса Шпички в розпорядженні дуже солідний ростер футзалістів, перед якими стоїть завдання зігратися у Першій лізі, а далі мета – Екстра-ліга. Звісно, вдалий виступ у Кубку України буде приємним бонусом для авіаторів, тим більше, що цього кубкового розіграшу вже відбулися кілька несподіваних результатів.

Нагадаємо, що перший матч 1/8-ої фіналу між «ХІТом» та «SkyUp» відбудеться у четвер, 17-го лютого 2022 р. в столичному спорткомплексі «ЦСК ЗСУ», а початок поєдинку – о 13:30. Матч-відповідь пройде 23 лютого на майданчику спорткомплексу НУХТ. З нетерпінням чекаємо на класне кубкове дербі столичних команд!

Трансляція матчу:

Лев ГАЛУШКО, прес-служба ФК “ХІТ”

Яндекс.Метрика