Новини

ДМИТРО ЛИТВИНЕНКО: «КОЛИ НАДІЙШЛА ПРОПОЗИЦІЯ ВІД «ХІТА», ДУМАВ НЕ ДУЖЕ ДОВГО»

Новачок ФК «ХІТ» Дмитро Литвиненко добре знайомий українським вболівальникам футзалу, адже в його колекції багато трофеїв та нагород, виступи за збірну України та робота закордоном – і в якості гравця, і в якості тренера. Тож, перехід до нашого клубу можна вважати приємною несподіванкою. Ми поспілкувалися з Дмитром після сьогоднішнього тренування команди:

Дмитро, вітаємо у «ХІТі»! Традиційне питання – з яким настроєм та цілями ти прийшов у наш клуб?

З настроєм прийшов позитивним. Бойовим! Звісно, мої цілі співпадають із цілями клубу. Всі ці завдання знають. Найголовнішу, глобальну ціль ставить президент клубу, а ми вже кожного дня своєї працею будемо намагатися її досягти.

Як пройшло твоє прощання із командою «Viva Cup»?

Коли прощався, подякував хлопцям та особисто головному тренеру Роману Перадзе. Тож, користуючись нагодою хочу ще раз подякувати всій команді і сказати всім «велике дякую». Після закордонного етапу я повертався додому у Харків, і надійшла пропозиція від «Viva Cup», і я не міг не погодитися, адже це харківський клуб. І хоча я приєднався до команди пізніше, ніж стартував чемпіонат – у вересні, тим не менш, ми провели цей період дуже плідно. І сподіваюся, моє знаходження у цьому клубі відобразиться позитивно на тих хлопцях, які там продовжують працювати та розвиватися.

Ми розуміємо, що твоє запрошення – це ініціатива Євгена Ривкіна, з яким ви багато працювали, і багато вигравали?

Про це напевно краще Євген Семенович розповість, про всі нюанси. Якщо конкретно, то мені надійшла пропозиція безпосередньо від президента клубу «ХІТ» Володимира Анатолійовича Котляра. Ми це питання дуже швидко з ним вирішили, це було ще до того, як я приїхав. Звісно, з Євгеном Семеновичем ми були постійно на контакті – він у мене поцікавився, чи я готовий до такого кроку. І я не довго думав, розуміючи, які клуб переслідує цілі, і плюс у мене ще є свої амбіції. Тож, все склалося.

Не бентежить, що будуть розмови – «Євген Семенович підтягнув по блату»?

Ні, не бентежить. Адже у всьому футбольному світі такі речі відбуваються. Все покаже час. Я не можу зараз бити себе у груди, і волати «я сильніший за всіх». Це покажуть матчі та підсумковий результат – чи правий був головний тренер та президент клубу в своєму рішенні. Чи був правий я в своєму кроці – це також покаже час.

А як би ти оцінив взагалі воротарську позицію у «ХІТі»?

«ХІТ» входить до трійки найкращих футзальних клубів України, тож воротарська позиція входить до ТОП-3 в тому числі. В команді високоякісна обойма воротарів, зараз Саша Сіріцький пішов в оренду у АФФК «Суми», тож у нас буде обойма з трьох голкіперів. Як ми себе покажемо – відповідь, знову ж таки, дасть час.

Критерії, завдяки яким ти можеш допомогти команді прямо зараз?

Якщо казати про футзальні методики, то це дуже довга розмова. Тим більше в команді є тренер воротарів Владислав Іванович Лисенко, він нам дає основний обсяг знань. Зі свого боку я можу своїм прикладом та своїми порадами допомогти партнерам. Це процес, який відбувається кожного дня. Парочкою слів тут не обійдешся.

Думаю, ще досвід?

Так, безумовно, це досвід, яким я можу поділитися та допомогти.

Прийняли в команді, звісно, добре?

Так, прийняли мене в команді просто чудово. З багатьма хлопцями я був знайомий особисто. Когось знав заочно, з кимось пересікалися на паркеті. Проблем з адаптацією у «ХІТі» взагалі не було. Тож, влився в колектив відносно швидко. Наразі не вистачає збірників, які захищають честь країни на ЄВРО-2022. Хочу, користуючись нагодою, побажати збірній України удачі та успіхів і в матчі проти Португалії, і, сподіваюся, у наступних матчах на турнірі.  

І ще великий плюс, що в команді є хлопці, з якими ти пограв у харківському «Локомотиві»? 

Напевно, є плюси у цьому плані, що ми вже давно знайомі. І знаємо один одного, знаємо характери, розуміємо, що від кого очікувати, і що з кого питати.  Я сподіваюся, що цей фактор буде тільки в плюс команді, адже у нас амбітні цілі з «ХІТом» – чемпіонство та Кубок України.

Записав Лев Галушко, прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика