Новини

ВІТАЄМО З ДНЕМ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ДНЕМ КОЗАЦТВА І ПОКРОВИ!

14 жовтня в Україні відзначають День захисників та захісниць, День козацтва, а віряни святкують Покрови Пресвятої Богородиці, з чим ми щиро вітаємо всіх вболівальників ФК «ХІТ»!

День захисників України

День захисників України відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Також 14 жовтня традиційно відзначають як день створення Української повстанської армії.

Державним святом День захисників України став у 2015 році з ініціативи п’ятого президента України Петра Порошенка. Таке рішення прийняте з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості».

День українського козацтва

З Днем українського козацтва пов’язане святкування Покрови, адже саме Матір Божу козаки вважали своєю небесною заступницею й покровителькою. Образ козака неодноразово постає на сторінках книг та в екранізованих картинах, адже в українській культурі – це звитяжний воїн, озброєний захисник Вітчизни, що боронить віру, гідність та звичаї усього нашого народу. Образ сміливого парубка, котрий захищає честь та волю нашого народу, міцно закарбувався у пам’яті поколінь.

Під час нашої війни за Нежалежність проти рашистської орди хочемо привітати всіх українців із цими святами! Ми неодмінно переможемо, адже вільні люди завжди перемагають рабів.

Прес-служба ФК «ХІТ»

Яндекс.Метрика