Новини

СЕЗОН 2021/22: ЗМІНИ У ФОРМАТАХ ЕКСТРА-ЛІГИ ТА КУБКУ УКРАЇНИ!

Напередодні у Будинку футболу УАФ відбулась зустріч з представниками десяти команд Екстра-ліги для обговорення змін у сезоні 2021/2022. «ХІТ» на зустрічі представляв головний тренер команди Олег Лук’яненко.

Представниками команд була погоджена дата початку сезону 2021/2022. Матч за Суперкубок України відбудеться 21 серпня, а 28 серпня стартує перший тур чемпіонату Екстра-ліги.

Головне рішення – змінений формат проведення нового чемпіонату. Команди зіграють у три кола і потім визначатимуть сильнішого у плей-офф. Господарі матчів у рамках третього кола визначатимуться завдяки жеребкуванню. Серії 1/4-ої фіналу триватимуть до двох перемог однієї з команд.

Також відбудеться видозміна й у форматі Кубка України. Заключним етапом розіграшу стануть матчі Фіналу Восьми. Окрім того, всіма представниками команд було погоджено продовження співпраці з аналітичною програмою «Instat».

Серед інших цікавинок майбутнього сезону можемо відзначити й запровадження премії «Футзальні зірки року». Найкращих за низкою номінацій після завершення сезону буде обрано у рамках урочистої церемонії.

Під час зустрічі також було обговорено можливість та умови співпраці з новим титульним партнером.

Окремо було відзначено й необхідність покращення якості проведення чемпіонату. Зокрема, завдяки таким аспектам як: запровадження квиткової системи відвідування матчів Екстра-ліги, організації якісніших трансляцій, проведення матчів по буднях не раніше 16:00, а також низку інших.

Серед іншого, на наступний сезон заплановане введення відеосистеми повторів для арбітрів під час матчів, а також використання арбітрами спеціальної гарнітури для перемовин між собою.

Зазначимо, що жеребкування календаря нового сезону Екстра-ліги відбудеться у другій половині липня.

Джерело та фото: Пресслужба Асоціації футзалу України

Яндекс.Метрика