Новини

УКРАЇНА ПЕРЕГРАЛА ДАНІЮ 8-2. ПЕРЕПУСТКА НА ЄВРО-2022 МАЙЖЕ У КИШЕНІ

Україна у повторному матчі знову перемогла Данію, тепер вже з рахунком 8:2 і на 99% гарантувала собі участь у футзальному ЄВРО-2022. У наших зі стартових хвилин знову зіграв Олександр Сухов, який навіть відзначився гольовим пасом на Даніїла Абакшина, також результативна передача в активі Сергія Журби.

Усі, хто переглядав цю гру, певний час переживали справжнє дежавю. Господарі заволоділи ініціативою і відкрили рахунок та ще й як! Корсун у стилі незабутнього Фалькао елегантно переправив м’яч п’ятою у ворота після вертикальної передачі Шотурми. Не встигли всі порадіти, як за 45 секунд Годдар відібрав м’яч у все того ж Шотурми і реалізував побачення з воротарем – 1:1.

Українці не поспішали форсувати події у матчі і можна згадати хіба що момент Разуванова. А от данці могли нас знову неприємно здивувати. Підопічні Клейна-Собюе легко пройшли першу лінію нашого пресингу і розіграли класну комбінацію, але Йоргенсен з 7 метрів пробив повз ворота.

На щастя, наша відповідь не забарилася – у чужі ворота з дальньої відстані потужно поцілив Микитюк – 2:1.

Якраз після цього на майданчику вперше з’явилася наша третя четвірка. Однак знову датчани змогли швидко відповісти. Сухов помилився, обрізав трьох наших гравців. Гості зразково розіграли вихід 3 в 1 і рахунок на табло став рівним – 2:2. Заради справедливості відзначимо, що усі інші рази Сухов вводив м’яч просто відмінно.

Події на майданчику розкручувалися з ще більшою швидкістю, бо за 15 секунд «блакитно-жовті» втретє вийшли в цьому матчі вперед. Журба віддав блискучу діагональ на Малишка, а той технічно переграв Хога – 3:2. Подібний гол у виконанні цієї пари ми вже бачили і у Хорватії.

Після цього відбувся ключовий момент в усьому матчі. Датчани вкотре запресингували нас біля власних воріт і Лаурсен перекатом намагався обіграти Сухова, але наш кіпер розгадав цей намір. Олександр миттєво точно вкинув м’яч через увесь майданчик на Абакшина, а той забив 4-й м’яч у ворота Хога. Так, замість 3:3 стало 4:2.

«Червона гвардія» ще за інерцією намагалася підтискати українців, але за 2 хвилини до завершення першого тайму Лебідь забив 5-й м’яч, який повністю «закрив» цю гру. Після цього вогник у діях наших суперників згас остаточно.

У другому таймі «блакитно-жовті», як і вчора, на класі спокійно довели м’яч до перемоги. Українцям вдалося відзначитися ще тричі, а Сергій Журба оформив другий асистентський хет-трик підряд. Олександр Косенко зумів у майже бойових умовах трохи поекспериментувати зі складом четвірок, а Назарій Войтович навіть спробував свої сили у ролі п’ятого польового у збірній України.

Друга поспіль перемога над Данією дозволила українцям достроково посісти друге місце у своїй групі. Матч проти Албанії 11 квітня не мав би турнірного значення, тим більше албанці через форс-мажор не прилетять до Запоріжжя (скоріш за все їм зарахують технічну поразку). Ми набрали 9 очок і за тур до фінішу основного раунду кваліфікації маємо відмінні шанси на здобуття перепуски на Євро-2022. Все вирішиться у матчах в паралельних групах, які відбудуться з 9 по 14 квітня.

ЄВРО-2022. Кваліфікаційний турнір. Матч №1 (07.04.2021)

Україна – Данія 8:2 (5:2)

Палац Спорту «Юність» (Запоріжжя, Україна)

Арбітри: Томаш Фрак (Польща), Домнік Ципіньскі (Польща), Денис Куций (Україна)

Голи: Корсун 4’03’ (гп – Шотурма), Микитюк 9’46’ (гп – Абакшин), Малишко 10’34’ (гп – Журба), Абакшин 11’56’ (гп – Сухов), Лебідь 18’19’ (гп – Єрьомін), 25’58’, Разуванов 21’54’ (гп – Журба), 37’41’ (гп – Журба) – Годдар 4’48’, Скотт-Расмуссен 10’19’ (гп – Фальк)

Україна: Сухов (1-30), Войтович (30-40) – Разуванов, Корсун, Шотурма (к), Зварич  – Єрьомін, Лебідь, Микитюк, Абакшин – Малишко, Журба, Фаренюк, Педяш.

Головний тренер: Олександр Косенко

Данія: Хог (вр, к) (1-20), Андерсен (вр, 21-40) – Фальк, Вейс, Бадран, Скотт-Рассмусен – Лаурсен, Йєнсен, Юссеф, Йоргенсен – Хабібі, Годдар, Фогт, Мерлінг Хансен.

Головний тренер: Ніколай Клейн-Собюе

Загалом ударів: 24 – 42

У площину: 14 – 18

Повз: 6 – 14

Заблокованих: 4 – 10

Каркас воріт: 0  – 0

Кутові: 4 – 5

Порушення: 3 – 5

Відео-огляд матчу №2 Україна 8–2 Данія:

 

Текст: Футзал України, futsalua.org

Фото: Андрій Потапов, Запоріжжя, АФУ

Яндекс.Метрика