Новини

УКРАЇНА ДОЛАЄ ДАНІЮ 6-2. ПЕДЯШ – ГОЛ, ЖУРБА – ТРИ ГОЛЬОВІ ПАСИ!

Україна зіграла свій четвертий матч кваліфікаційного турніру до ЄВРО-2022, в якому при неоднозначній грі перемогла Данію 6-2.

Українці з перших хвилин заволоділи ініціативою і одразу намацали слабке місце у свого суперника. «Червона гвардія» раз по раз залишала наших гравців за своїми спинами. І питання голу було лише справою часу.

Менше ніж за 3,5 хвилини Ніколай Клейн-Собюе використав усіх наявних польових гравців, але це не допомагало і Педяш закономірно відкрив рахунок у зустрічі. Проте за 40 секунд українці проґавили швидку атаку суперника і Фальк зрівняв рахунок, реалізувавши практично перший же момент своєї команди.

До середини першого тайму «блакитно-жовті» продовжували тринькати моменти, а далі, прости Господи, гра пішла за сценарієм Ніколая Клейн-Собюе. Матч протікав в повільному темпі, а данці створювали небагато моментів, але вони були просто забійними. Українці ж перебували в якомусь аморфному стані.

На 9-й хвилині Юссеф з пари метрів пробив повз порожній кут воріт, а п’ятьма хвилинами по тому Хабібі не влучив у схожій ситуації. Нерви у тренерського штабу українців здали і Олександр Косенко нарешті взяв тайм-аут.

Після цього Зварич своїм обличчям прийняв надпотужний удар Ель-Каза і більше на майданчику не з’являвся. Трохи пізніше Сухов виніс м’яч разом з ногою Ель-Каза і той теж достроково завершив гру.

Олександр встигав себе проявити і у рамці, коли потягнув удар Вейса з меж штрафного майданчику, а потім і постріл Йоргенсена. На десерт реакцію нашого воротаря ударом п’ятою перевірив Хабібі.

Нерви тренерського штабу умовних гостей не витримали вдруге і після цього на майданчику вперше з’явилася «ураганівська» четвірка. Нашій третій четвірці нарешті вдалося перевести гру на половину поля данців, хоча Сухову знову довелося демонструвати свій клас після виходу віч-на-віч від Вейса.

Брак виконавської майстерності і технічних навичок завадив умовним господарям піти на перерву з гандикапом у рахунку.

Через півтори хвилини свого перебування на майданчику Лебідь з третьої спроби таки пробив Хога і відзначив свій дебют у збірній голом – 1:2. Щоправда УЄФА записала цей м’яч у протокол як автогол.

У перерві Олександр Косенко посадив на лаву запасних нашу стартову четвірку і дебют другого тайму тайму вийшов більш ніж обнадійливим. Єрьомін здійснив класний прохід лівим флангом і як на блюдці викотив м’яч Абакшину, а той не змарнував свою першу нагоду – 1:3.

На 25-й хвилині Андерсен «увімкнув Ігіту», але після Педяш відправив м’яч в поперечину порожніх воріт, а Фаренюк в ближньому бою на добиванні дивом не переграв Андресена, який встиг повернутися у ворота. Але пізніше Абакшин реалізував свій другий момент – 1:4.

Після цього данці почали нервувати і грати дуже грубо, причому арбітри іноді пропускали ці моменти. Збірна України взяла гру під свій контроль і на класі довела матч до перемоги. Данці з 30-ї хвилини почали підключати Хога, як п’ятого польового гравця, але це абсолютно ні до чого не приводило.

«Блакитно-жовті» зуміли забити ще двічі, а на 2 останні хвилини у їхні ворота став Войтович. Проте і Назарію не вдалося зберегти свою рамку у недоторканності, бо після курйозного рикошету від Журби данці забили вдруге.

Українці здобули важливу перемогу, впевнену за рахунком, але не за всім іншим.

ЄВРО-2022. Кваліфікаційний турнір. Матч №1 (07.04.2021)

Данія – Україна 2:6 (1:2)

Палац Спорту “Юність” (Запоріжжя, Україна)

Арбітри: Лукаш Пешко (Словаччина), Растіслав Беганчін (Словаччина), Денис Куций (Україна)

Голи: Фальк 4”54”, Журба 39”12” (а/г, гп – Хансен) – Педяш 4”11” (гп – Журба), Вейс 17”24” (а/г, гп – Лебідь), Абакшин 20”48” (гп – Єрьомін), 25”34” (гп – Микитюк), Фаренюк 37”52” (гп – Журба), 38”31” (гп – Журба)

Попередження: Йєнсен 22’53”, Йоргенсен 28’19” – Єрьомін 36’33”

Данія: Хог (к) (1-20, 30-34, 35-39), (Андерсен, 20-30, 34-35, 40) – Ель-Каз, Фальк, Вейс, Скотт-Рассмусен – Лаурсен, Йєнсен, Йоргенсен, Бадран – Юссеф, Труонг, Хабібі, Мерлінг Хансен.

Головний тренер: Ніколай Клейн-Собюе

Україна: Сухов (Войтович, 38) – Разуванов, Корсун, Шотурма (к), Зварич – Малишко, Журба, Фаренюк, Педяш – Єрьомін, Лебідь, Микитюк, Абакшин.

Головний тренер: Олександр Косенко

Загалом ударів: 24 – 42

У площину: 11 – 18

Повз: 10 – 14

Заблокованих: 3 – 10

Каркас воріт: 0  – 1

Кутові: 6 – 10

Порушення: 7 – 2

Відео-огляд матчу №1 Україна – Данія:

Текст: Футзал України, futsalua.org

Фото: АФУ

Яндекс.Метрика