Новини

УКРАЇНА ПОСТУПИЛАСЯ ХОРВАТІЇ 2-3. ПЕДЯШ ЗАБИВ, ЖУРБА ДВІЧІ АСИСТУВАВ

Збірна України зазнала першої поразки у рамках групового етапу Євро-2022, а в нашій команді відзначаємо неймовірний гол Олександра Педяша та дві гольові передачі Сергія Журби.

Старт поєдинку видався напрочуд вдалим для нашого суперника. Єловчіч віддав на Сутоня, і той потужним ударом переграв Ципуна вже на другій хвилині.

Ближче до середини тайму «жовто-сині» не лише вирівняли гру, а й перехопили ініціативу. Чудову нагоду, щоб зробити рахунок рівним мав Зварич. Втім, Лукетін врятував свою команду після виходу Михайла віч-на-віч. Натомість, після удару Миколи Грицини кіпер хорватів вже був відіграним. Однак, його підстрахувала стійка.

На 9-ій хвилині збірна України досягла свого. Журба пасом з-за бокової знайшов Педяша, а Олександр потужним ударом у кут змусив капітулювати Лукетіна. Марінко Мавровіч взяв тайм-аут, аби заспокоїти гру.

Відзначимо, що протягом усього матчу Олександр Косенко грав трьома четвірками та використав усіх 12 універсалів, які потрапили до заявки на цей поєдинок.

На 13-ій хвилині господарі знову могли виходити вперед. Збірна Хорватії заробила наднебезпечний штрафний, але Ципун спочатку потягнув удар Маріновіча, а потім і добивання від Єловчіча.

Досить швидко могла відповісти й наша команда. Педяш і Журба обмінялися ролями. Олександр подав з кутового, а Журба пробив в один дотик. Хорватський воротар знову був змушений рятувати свої володіння.

Під завісу тайму підопічні Марінко Мавровіча створили ще одну нагоду, щоб відновити лідерство. Юрліна перехопив м’яч і прострілював на Єловчіча. Забити капітану хорватів не дав Шотурма, який в яскравому підкаті переправив м’яч у стійку.

Натомість, перед перервою відзначилися українці. Чудовий пас Журби розрізав захист господарів. Малишко прокинув м’яч повз Лукетіна й вразив порожні володіння суперника.

У першій половині другого тайму команди обмінялися гострими ударами з близької відстані. Однак, Єрьомін і Маріновіч зі зручних позицій пробили повз ворота.

На 34-ій хвилині збільшувати гандикап збірної України міг Михало Грицина, але Лукетін вкотре вдало відіграв на останньому рубежі.

Кінцівку зустрічі до свого активу занесли хорвати. Корсун помилився захисті, м’яч підхопив Періч і викотив на Єловчіча, який не залишив шансів Ципуну.

Капітан хорватів не зупинився і завершив зустріч з голом та двома асистами в активі. Єловчіч вдало пройшов флангом й прострілив на Періча, який випередив захисників нашої команди і знову вивів підопічних Марінко Мавровіча вперед.

За 90 секунд до завершення поєдинку Олександр Косенко взяв тайм-аут й випустив п’ятого польового. Удари від Фаренюка і Зварича були небезпечними, але господарі втримали мінімальну перевагу. 3:2 – прикра поразка збірної України, яка залишилася з трьома очками в активі після двох проведених зустрічей. Натомість, хорвати здобули дев’ять пунктів.

Відео-огляд матчу Хорватія 3-2 Україна:

ПРОТОКОЛ

Хорватія – Україна – 3:2 (1:2)

Голи: Сутонь (2), Єловчіч (35), Періч (38) – Педяш (9), Малишко (19)

Попередження: Періч (29)

Хорватія: Жарко Лукетін – Ведран Матошевіч, Франко Єловчіч (к), Йосіп Сутонь, Лука Періч – Крістіан Чекол, Йосіп Юрліна, Давор Кан’юх, Даріо Маріновіч – Дує Кустура, Матей Хорват, Нікола Гудашич, Антоніо Секуліч, Зоран Пріміч

Україна: Кирило Ципун – Микола Грицина, Петро Шотурма (к), Ігор Корсун, Михайло Зварич – Сергій Малишко, Сергій Журба, Олександр Педяш, Тарас Кузь – Микола Микитюк, Олег Єрьомін, Михайло Грицина, Артем Фаренюк, Олександр Сухов

***

Вже найближчої неділі команди проведуть очну зустріч в Україні. Поєдинок відбудеться у запорізькому ПС «Юність» о 19:00. За рішенням УЄФА матч проходитиме без присутності вболівальників.

Додамо, що у паралельному поєдинку групи 1 збірна Данії на виїзді переграла Албанію з рахунком 3:1 та здобула дебютні три очки. Найближчого четверга ці збірні також проведуть повторну зустріч між собою.

Джерело та фото: прес-служба АФУ

Яндекс.Метрика