Новини

МАТЧ ВІДБОРУ ДО ЄВРО-2022 УКРАЇНА – ДАНІЯ СКАСОВАНИЙ!

У суботу 23 січня Асоціація футзалу України отримала лист від УЄФА, в якому повідомляється про те, що поєдинок групового етапу Євро-2022 між національними чоловічими збірними України та Данії, який мав відбутися 27 січня у Запоріжжі, скасований.

Причиною цього стало збільшення переліку обмежень, спричинених пандемією коронавірусу у Данії. Через це влада країни не надала дозволу на виїзд своєї національної збірної до України.

Зі свого боку, українська сторона впродовж останніх 24 годин вживала всіх можливих заходів, щоб вести боротьбу за очки у спортивній площині та провести матч зі збірною Данії. Окрім того, проводилися неодноразові консультації з УЄФА та Данським футбольним союзом.

Асоціацією футзалу України був запропонований варіант дзеркальних змін у проведенні поєдинків між збірними України та Данії, який передбачав те, що матч №5 групового етапу Євро-2022 Данія-Україна буде зіграний 27 січня, а матч №1 Україна-Данія відбудеться 7 квітня. Однак, ані Данський футбольний союз, ані влада країни не надали АФУ гарантії можливості в’їзду збірної України до Данії.

У зв’язку з вищенаведеним, дисциплінарні органи УЄФА розглянуть справу стосовно Данського футбольного союзу та винесуть відповідне рішення у встановленому порядку.

Як і було заплановано раніше, національна збірна України розпочне навчально-тренувальний збір 24 січня у Запоріжжі та планово готуватиметься до поєдинку групового етапу Євро-2022 проти збірної Албанії, який 31 січня відбудеться у Тирані.

Джерело: АФУ

Яндекс.Метрика