Новини

ОЛЕГ ЛУК’ЯНЕНКО: «МИ ЗНАХОДИМОСЯ У ПОСТІЙНОМУ ЗВ’ЯЗКУ З КОМАНДОЮ»

Виконувач обов’язків головного тренера нашої команди Олег Дмитрович Лук’яненко дав інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України і ми публікуємо цю розмову для наших вболівальників:

 

– Олег Дмитрович, в якому стані нині перебуває команда?

 

– Тренерський штаб постійно знаходиться на зв’язку з командою. Гравці займаються за індивідуальною програмою підготовки. Зараз найважливішим моментом є те, що всі вони здорові. Хлопці розуміють усю важливість ситуації, тому підтримують форму у тих умовах, які мають.

 

– Наскільки задоволені результатами команди за період Вашої роботи?

 

– Насправді, минуло не так багато часу. Думаю, що остаточна оцінка буде зроблена за підсумками всього сезону. Я вважаю, що цей відтинок часу ми провели досить непогано. Кваліфікувалися до Фіналу Чотирьох Кубка України, стали другими за результатами регулярного чемпіонату. «ХІТу» додали впевненості дві перемоги над «Кардиналом-Рівне». За змістом нашої гри – ці зустрічі можна назвати найкращими. По-перше, з тактичної точки зору. По-друге, вдалося реалізувати багато моментів, продемонструвавши свою виконавську майстерність. Саме тому ми доволі легко пройшли цю частину сезону. Звичайно, залишився неприємний осад після поєдинку з «Ураганом». Однак, маю надію, що команда зробить правильні висновки, і надалі ми рухатимемося за тим напрямком, який обрав тренерський штаб.

 

 

– Поразка від «Урагану» стала єдиною втратою очок у чемпіонаті після Вашого повернення на тренерський міток. Які основні причини невтішного результату у домашньому поєдинку з цим суперником?

 

– Як на мене, «ХІТ» не поступився ні з фізичної, ні з тактичної точок зору. Ми створили чимало гольових моментів, не реалізували два дабл-пенальті. У таких зустрічах перемагає той, хто менше помиляється. Індивідуальні помилки гравців призвели до того, що ми постійно були змушені відіграватися. Навіть коли «ХІТ» наздогнав суперника – такі огріхи не дозволили нам здобути бодай одне очко. Вони є неприпустимими. Тим більше, у поєдинках з такими суперниками як «Ураган. Команда підходила до цього поєдинку у непоганому фізичному та функціональному стані, однак, на жаль, не склалося. Велика кількість помилок, слабка реалізація моментів та вдала гра Володимира Кардаша стали втіленням підсумкового результату. Для того, щоб перемагати – потрібно забивати. Лише наполеглива праця на тренуваннях та ігрова дисципліна можуть допомогти нам проявити себе у наступних матчах належним чином, і боротися за Кубок України та перше місце у чемпіонаті.

 

– Хто з суперників найбільше здивував?

 

– Не скажу, що хтось здивував. Ми ретельно готувалися до матчів та розуміли силу кожного суперника.

 

– Як оціните цьогорічного дебютанта – «Food Centre-СумДУ». Наскільки добре сумській команді вдалося вписатися у Favbet Екстра-лігу?

 

– Непоганий суперник, який додав після призначення Івана Скіцка на посаду головного тренера. Однак, проаналізувавши наші чотири очні поєдинки, – можу сказати, що «ХІТу» вдалося здобути перемоги в усіх з них. Це свідчить про те, що станом на сьогодні виконавська майстерність гравців нашої команди є вищою.

 

– Наскільки «ХІТу» допомогли новачки, які поповнили склад команди перед початком сезону?

 

– Не всі футзалісти повністю розкрилися у нашій команді. Деякі гравці дійсно її підсилили, однак, від частини з них ми очікували більшого, і поки що вони себе не проявили на 100%.

 

– Хто з минулорічного складу команди найбільше додав цього сезону?

 

– Я б відзначив Євгена Жука. Він дуже добре працював на тренуваннях, і результат не змусив довго на себе чекати. Євген чудово провів кінцівку регулярного чемпіонату та належним чином проявив себе проявив у поєдинках Кубка України. Йому вдавалося забивати як після взаємодій з партнерами, так і завдяки нестандартним індивідуальним діям на майданчику.

 

– Декілька сезонів поспіль команда неодмінно перемагала у регулярному чемпіонаті, однак, на плей-офф або другий етап її не вистачало. Ви проводили аналіз причин, які це спричинили?

 

– Важко сказати. Це цілий комплекс причин: накопичення втоми у футзалістів, багато травм, психологія. На якомусь етапі гравці подумали, що вони вже всього досягли, однак, футзал цього не любить. Найменша розслабленість – і тебе покарано. Якщо вести мову про два сезони, коли ми грали за системою «плей-офф», то, можливо, якось неправильно розподілялися сили між регулярним чемпіонатом та поєдинками на виліт. Потрібно було вмикати всі свої резерви саме під час вирішального етапу.

 

– На Вашу думку, яким має бути завершення сезону у Favbet Екстра-лізі та Кубку України?

 

– Важко сказати. Потрібно дивитися як ситуація з карантином розгортатиметься далі. Для подальшого проведення змагань варто, передусім, подбати про здоров’я спортсменів. Головне, щоб повернення до змагань не було доволі різким. Треба все робити поступово, аби команди спочатку відновили тренувальний процес, а потім повернулися до ігрового. Це знизить ймовірність отримання травм.

 

– Кого з українських виконавців Ви б запросили до «ХІТа», якби мали необмежений вибір, але могли б взяти всього одного футзаліста?

 

– Думаю, що зосередив би свій вибір на якісному легіонері.

 

 

 

Джерело: прес-служба Асоціації футзалу України

Яндекс.Метрика